29 MARS

2008-03-29
Jaha var det inte 29 Mars dom sa att jag skulle få bebis ..dom ljög för mig verkar det som för det är bara 4 timmar kvar av 29 Mars just nu  Som ni förstår så har inget hänt i dag, och lär nog inte hända heller. Men det mest spännande är att det faktiskt fortfarande kan bli i dag det är ju det man inte vet, det kan ju bli när som helst nu. Och jag har inte fattat något alls, kan inte föreställa mig fortfarande att jag snart har en liten bebis att ta hand om. Men om ni visste hur mycket jag ser framemot att smärtan ska komma och man får åka in..håll tummarna för mig att jag slipper vänta för länge...


1 dag kvar

2008-03-28
Hmmm ja jag undrar jag, ska jag få föda på bf dagen eller hur kommer det att bli. Har haft så ont i natt, jag ville bara grina egentligen. Men jag visste ju att det ska nog göra ondare,  men jag var så trött och ville bara sova och inte känna nåt alls. Jag tänkte väcka Jens och höra om vi skulle ringa och höra eller nåt men jag bet i hop. För jag tänkte att väcker jag han nu så kommer det säkert avta iaf. Och nu har jag inte lika ont som i natt igen, MEN "proppen" har gått i morse he he.. det betyder ju att den har iaf tänk komma ut inom snar framtid. Jag ringde en barnmorska nyss och hörde i fall man ska passa sig för att bada eller något sånt när den har lossnat, men det gick bra att leva som vanligt det är när vattnet har gott som man ska vara mer försiktig och ringa in. Jag drömde i natt dom ynka stunderna jag har sovit i natt, att vi var in till förlossningen och dom tog sån där kurva på mig och såg värkarna, och då sa dom att men Härregud du har ju haft riktiga värkar flera nätter. Så vart det panik på dom för då trodde dom att det var nåt fel på barnet...hua hua det var skönt att vakna igen. Det är skönt att man har varit hemma från jobbet den här veckan hade aldrig orkat sitta där på en stol hela dagarna jag hade somnat kan jag lova, jag kan då inte sova många minuter i sträck om nätterna nu iaf. Jag känner mig sliten nu.
Och det är så trångt så trångt så jag har så ont i huden på magen ovanför naveln, det är en riktig äcklig känsla jag kan inte ha tyg som ligger emot huden nästan för då får jag ångest känslor och i samma känsla så känner jag att jag måste ha saft är det inte helt helt sjukt...varför saft?? Det har varit så länge nu.

Tror jag ska gå ut en sväng nu med Sulan och få lite luft...
det kan nog inte skada iaf.

Här kommer bilder från v 40 :)

image201

image202

v 40

Ja nu är man där..i v 40, och 3 dgr innan beräknad födsel. Nu är jag less och vill bara att den ska komma ut. Har haft kraftiga sammandragningar/förvärkar 2 kvällar och nätter nu..så den övar väl förhoppningsvis. Har inte sovit nästan nåt 2 senaste nätterna. Men jag jobbar iaf inte nu så jag kan ta det lungt på dagarna och vila om jag vill. Så det är riktigt skönt att vara hemma i stället för att sitta på jobbet och pinas.

Inte nå bb än...

Tänkte bara skriva snabbt en liten rad och berätta att jag inte är på BB än, ingen bebis har kommit ut. Men jag är hemma, jag jobbar inte. Så det är därför det har blivit så lite skrivet, men jag ska äta frulle nu sen ska jag försöka skriva på em..

Ha de´så länge

PÅSKDAGEN

Idag går jag in i v 40, det ni
Nu har snart hela påsken varit, och lång helgen med. Har inte varit något speciellt riktigt. Jag var upp till mormor i går, inget jag hade planerat i förväg men Mamma och H-E och syrrorna skulle upp och äta, så jag och Sulan tog bilen efter morgon promenade med Eva och åkte upp. Fick mat från att jag kom tills jag åkte hem igen, och lika matlåda med mig hem med  Skärtorsdag gjorde vi inget speciellt, långfredagen var vi och gick långfredagsrasket i Söräng, med Bingo och tipspromenad. En sån bya rutin. Idag på fm gick jag och Sulan, Jens och Jonte ut och gick och gick förbi till Fjäle isen för Eva & Harry och några till var där och pimlade. Så det vart en kopp kaffe med dom på isen sen gick vi hem igen och nu har vi precis kommit hem har varit och ätit Pizza på stan. Sulan är lite små klen i dag, jag hoppas det går över...ush finns inget värre än att se han klen man kan inte göra så mycket när han inte kan berätta hur han mår. Har inte haft en lugnare lång helg någonsin tror jag, men det har varit skönt men rastlöst också vissa stunder måste jag säga...lite lappsjuka!!

v 39

Ha ha jag trodde aldrig att jag skulle vara i v 39 någon gång men där är jag nu.
9 dagar innan beräknad födsel. Åååå så spännande, för det kan verkligen hända när som helst nu. Och det har varit flera kvällar med den här veckan som jag har trott att det kanske kommer att sätta i gång men det har det inte, det är bara förvärkar som avstannar. Men nu har jag hela påsk helgen att se framemot för nu ska jag vila. Det är inte långt kvar nu Lilla Fröt och jag vill bara säga det att du är VÄLKOMMEN ut när du vill, för jag längtas så efter dig.
      


A lovely morning..

Sista dagen..vad skönt det ska bli med låååång helg!
Kanon väder ute och man fick riktiga fjällen känslor, hade inte varit helt fel att haft en fjällen resa inplanerad nu över påsken men antar att det inte är riktgit läge att sätta sig att åka till fjällen när man har BF om 9 dagar.

Var tvungen knäppa en bild genom bilrutan på väg till jobbet...tjusigt värre!!

image199

I morgon är det 20 Mars

Det var första datumet vi hade på beräknad födsel. Och enligt mina beräkningar är det 20:e som är rätt om man räknar. Men men man vet aldrig när det blir även fast man har 29:e som datum inprentat. Så kan man ju lika gärna få nu som 2 veckor efter.

Igår var jag ute och gick i vanlig ordning med Sulan o Eva. Sen när jag kom hem så var det folk hemma och köpte kycklingar av Jens, så man kan tjäna lite stålar om man vill. Så jag tror vi ska byta branch, bli hönsfarmare på heltid eller nå...he he Sen kom Linda och hälsade på, hon hade med sig en kasse kläder som Vidar redan har växt ur...han är 2 månader redan hur fort kan det egentligen gå. Så det var snällt att jag fick låna dom. Men det känns som om jag har kläder nu så det räcker och blir över.

Nu är det idag kvar och halva dagen i morgon sen är det lååång helg, ska bli så skönt.

Måste bara tillägga att jag Älskar alla djur så gott som, och Jens har både slaktat och sålt vissa höns o tuppar som man inte egentligen har velat mista kanske, men den här tupp jäveln är bland det elakaste som finns och han är kvar fortfarande. Jag kan inte ens gå in i buren för han hoppar upp med sina äckliga klor på mina ben och är skit elak, ont gör det kan jag lova. Han hoppar på Jens med men Jens ger igen på han, så han har lite mer respekt för Jens. Han flög på Sulan en gång med men inte nu längre Sulan skällde ut han efter noter och sen vågar han inte på Sulan nå mer. MEN MIG TÅL HAN INTE!

Stefan heter han...dum fan!
Ni ser väl i ögat hur lömsk han är.
Och det sjuka är att det är ärftligt med, för ungen hans blir lika dan.

Så till sist är det någon som vill ha han, helt gratis får ni honom??

image198

11 dagar kvar till Beräknad födsel

Ja det är nära nu. Jag har sånna sammandragningar / förvärkar vissa stunder så jag tror att det ska sätta i gång men det gör det inte. Jag tänker varje kväll att i natt kanske det sätter i gång, varje gång jag vaknar och ska upp på toa hoppas jag att vattnet ska och varje morgon när jag ska kliva upp blir jag arg för att jag fortfarande är hemma och inte på förlossningen. Drömde i natt jag födde med och det var inte några problem alls det gjorde inte ens det minsta ont.. men det kommer det nog göra så det räcker och blir över.


Stolsdynorna..



Det är den turkosa färgen som jag har köpt. Det vart riktgt fint iaf, jag trodde en sväng att det skulle bli för mycket turkost men det tycker jag inte. Men nu måste jag ge mig annars blir det för mycket. Jag ska knäppa ett kort sen igen och visa hur det vart.

Sista måndagen

på jobbet innan man ska vara mamma ledig läääänge. För nästa måndag är vi lediga sen ska jag börja ta ut föräldrarpenning. Ska bli så skönt. Har jätte svårt att sitta i dag, måste ligga i stolen för det känns som om jag klämmer lilla fröt jätte mycket. Helgen har iaf varit skön. Lördag var vi först ut och gick med Sulan jag och Jens. Sen hade vi först Anna o0ch Tomas med barn på besök sen kom Niklas och Lena med och fika så det var fullt hus där ett tag sen var det ju bandy finalen som jag och Jens kollade på. Sen käkade vi och åkte ner och handlade götta sen var det ju melodifestival finalen. Så det var en skön soffkväll. I går var jag ute och gick med Sulan och Eva direkt efter frukosten och sen var jag ute med Jens han höll på röja och eldade. Sen var det natta med mig vart hur konstig som helst i kroppen så jag var tvungen att lägga mig och vila, trodde en sväng att det skulle sätta i gång men framåt kvällen vart jag bättre.

Idag har man väl inte största jobbarglöden måste jag säga.
Inte så mycket glöd för nåt egentligen. Men jag lärer väl göra ett försök...och jobba på lite.


11-6 till Byn behöver jag skriva mer...

än att dom åter igen visat vem som är utan tvekan BÄST...

 


v 38

Har hänt massor den här veckan. Känns verkligen att det närmar sig. Har sen i går haft riktiga sammandragningar/förvärkar eller vad man kallar dom som kommer med jämna mellan rum, under bandy matchen i dag så kom dom super tätt så jag trodde nästan det skulle hända något. Och fortfarande är det så att jag får det med jämna mellan rum och i natt har jag vaknat fler ggr av dom med. Så vi får väl se hur det artar sig. Men jag kommer väl vara den enda på jorden som gick över tiden med ett halv år tänker jag, med min otur :) Har varit hemma Torsdag och fredag för jag har varit konstig i kroppen, och det behövdes nog verkligen att jag var hemme ett par dagar och vilade känns det som. Men på måndag kör vi igen...sista måndags ångesten, för nästa måndag är man ledig sen tar jag nog ut mamma penning from måndagen efter bf, även om jag inte fått lilla fröt ännu så behöver jag nog vila för jag är nog trött då. Skrev lite sent om v 38 nu, för jag går ju faktiskt in i v 39 i morgon. Kommer ett kort här med.


Är inte som det ska nu e´

Jag gick hem i går vid fika mådde inte alls bra. Har varit hemma hela dagen idag...tredje dagen i dag som jag inte får behålla något, så fort jag äter eller dricker så stöter kroppen ut det. Kan kanske vara utrensning inför förlossningen eller annars har jag fått en släng av nå skit men jag hoppas på det första, för jag mår inte illa annars. Bara väldigt trött och konstig, känner mig bara väldigt annorlunda på något vis jag vet inte hur jag ska förklara känslan, jag kan inte. Min Pappa har varit här i dag, han hade köpt med sig 600 g Sjömansbiff och 1,2 kg grytbitar, vad underbar han är. Kanon att stoppa i frysen. Sen hade han köpt med sig sallad med som vi åt till lunch han är så snäll min kära Pappa. Nää nu ska jag gå ner och lägga mig i soffan och kika på tv.

Redan Onsdag

Ja i går såg allt bra ut hos barnmorskan iaf.
Ska inte dit nu förrän 25:e och då är det riktigt nära.

I går var vi ut och gick jag o Eva och Sulan drygt en timme kanske. Sen badade jag och la mig och kollade på tv. Sappade mellan Bygglov och Bandyn. Vet inte vad man ska säga men EDSBYN HALLÅ HALLÅ...vet inte vad dom är gjord av vilka mästare. Så sjukt! Jens var där och kollade han och kom hem vid halv tio typ, sen var det inte mycket mer. Gick la mig och läste nya Amelia. 

Och nu lärer jag jobba, har inte varit speciellt effektiv senaste dagarna. Men jag är ju så trött.

Lillemors Bak

Tänkte om ni har vägarna förbi Söräng (ligger mellan Bollnäs och Alfta för er som inte vet), följ skylten Lillemors bak från väg 301 och åk in och köp bröd för det är sånt underbart gott och super nyttigt bröd hon bakar.
Det finns massor av olika sorter att välja mellan, mjukt, hårt, kex, snacks!! Allt!

http://www.lillemorsbak.com/ här är hennes hemsida iaf om ni vill in och kika.

Tisdag och mys väder

Riktigt mys väder är det i dag, sån dag man inte vill ta av sig pyamasen, utan bara sitta i soffan och titta på morgon tv med en stor kopp te och mackor. Och sen möjligtvis framåt lunch ta en promenad...snart kan jag välja att göra det så underbart det ska bli. Det är bara 18 dagar kvar till beräknad förlossning nu..ska till barnmorskan 14:00 idag så vi får se om hon har nåt nytt att säga...jag hoppas hon säger MÄN JOLINE DU SKA JU FÖDA NU skynda dig!!! Fast det blir lite bökigt då för Jens är i Stockholm i dag han..men hon kan ju säga att HALLÅ JOLINE DU SKA JU FÖDA I MORGON  Ja ja drömma går ju alltid..man får väl gå över tiden en 5-6 veckor eller nåt...skulle inte bli förvånad, med min otur så kan allt hända.

I går käkade vi och sen åkte vi till Mamma och hälsade på. Vet inte om jag nämt det tidigare men hon har ett gårdsbageri på gården med vedeledad bakugn osv, det är det hon jobbar med. Så bakade hon ett bröd i går när vi var där som jag fick med mig...mään shit säger jag då bara vilket bröd..det var så gott, och dinkel bröd var det så klart! 

Nu ska jag jobba på lite..


Japp det vart super gott...lätt och god vardagsmat!

Köttbullar i Currytomatsås
 
Ingredienser:
 Receptet är för  port. 4  
 Tillagning:
1. Vispa upp ägget lätt i en skål, tillsätt vatten och ströbröd. Låt ströbröd svälla i 10 minuter. Riv löken fint. Blanda färsen med salt och peppar, lök och ströbrödsblandningen.

2. Rulla färsen till köttbullar, ett tips är att blöta händerna innan du rullar. Stek i smör eller margarin på medelstark värme. När de har fått fin färg, sänk värmen och efterstek i ca 5 minuter.

3. Lägg de färdigstekta köttbullarna i en form medan du gör såsen.

Såsen:
Hacka löken och stek tillsammans med curry och tomatpuré i rapsoljan, strö över mjöl och tillsätt sedan mjölk, passerade tomater, buljongtärning och salt. Låt koka 10 minuter. Lägg i köttbullarna och strö över persilja. Servera med ris, pasta eller couscous.
 
 
 
 
 


Måndagen är gjord

Så det betyder att jag har en måndagsångest kvar enbart...
Ha ha det närmar sig med stormsteg. Min kära granne ringde vid 14 tiden och sa att hon skulle ta med sig Sulan ut och gå då, så det betyder att jag slipper gå i dag..så skönt så skönt att slippa en dag igen.

I kväll ska jag prova på en ny tomatsås som man ska äta till pasta och köttbullar, så om den blir lyckad kommer det ut recept på den i morgon.

Ha en trevlig kväll allihopa... solen lyser här iaf!!

Min Turkosa Matta

Är så nöjd nu med dom turkos detaljerna i mitt Lant kök, skönt att få in lite färg så man välkomnar våren liksom. Har även beställt 4 stolsdynor i turkost... sen får det vara nog det får inte bli för mycket.
Men risken är att det kanske blir det med stolsdynorna..men men vi får se dom var så snygga så jag kunde inte låta bli.

         

Receptet på Latmansbiffen..

Latmansbiff med klyftpotatis


4 port

Det här behövs:
600 g nötfärs
1 ägg
1 tsk salt
2 krm nymald svartpeppar
1-2 pressade vitlöksklyftor
1 msk smör
1 dl matlagningsgrädde
1 tsk konc kalvfond

Klyftpotatis:
800 g potatis med skal
1 tsk salt
1/2 msk rapsolja

Tillbehör:
200 g tärnad fetaost
2 tomater i mindre bitar
1 tsk hackad rosmarin

Gör så här:
1.Sätt ugnen på 250 °C. Skölj och klyfta potatisen. Lägg klyftorna i en långpanna med bakplåtspapper. Salta och droppa oljan över. Baka mitt i ugnen 20-30 min. Rör om efter halva tiden.
2. Blanda färs, ägg, salt, peppar och vitlök i en bunke. Rör tills smeten är väl blandad. Hetta upp smöret i en stekpanna med släpplätt beläggning, 24 cm diameter. Lägg i färsen som en enda stor biff och platta till.
3. Stek på medelvärme 3-4 min till fin färg. Vänd med hjälp av ett lock och stek den ytterligare ca 2 min. Sänk värmen och häll grädde och kalvfond runt biffen. Strö över fetaost, tomater och rosmarin. Låt biffen sjuda under lock på svag värme ytterligare 3-4 min.
4. Servera tillsammans med klyftpotatis.


Söndag kväll

Kom och tänka på det att det är enbart 2 måndags ångest kvar nu..hur underbart är inte det. Det är den här Söndagen och nästa jag har kvar att ha ångest för sen är vi lediga på måndagen efter Påsk så det är ju svårt att ha måndags ångest då  Sen mådagen efter det antar jag att jag inte jobbar för det är måndagen efter Lördagen den 29.e Mars, även fast jag skulle gå över tiden så tror jag nog att jag börjar ta ut föräldrar penning from. då. Det är nog inte helt fel att vila lite i såfall, med tanke på hur trött och så jag är nu hur ska jag då vara då.

I fredags kväll efter jobbet så gick jag och Eva ut och gick direkt med Sulan sen när jag kom igen så var jag helt solo, och jag kan inte påstå att jag grinade för det utan tvärtom det var skönt att ha en kväll ensam. Jag badade och sen la jag mig i soffan och tittade på Lets´Dance och somnade så skönt och vaknade när Jens o Jonte kom hem vid 21:30 efter bandyn som dom hade varit på i Edsbyn. Jag vet inte varför jag kollar på Lets´Dance för jag tycker inte det är roligt egentligen, men det finns liksom inte några valmöjligheter en fredag tycker jag, super dåligt med program att titta på.

Lördag var jag ner och mötte Sandra på stan till 11 när hon kom med tåget, och ja hon hade mattan med sig den passar jätte bra det vart så fint, ska lägga ut kort i morgon hur det vart. Vi gick iaf på Krokanen och fikade och kika lite på stan sen tog vi en promenad till hennes mamma så kom Jens och hämtade mig där. Vi skulle på 40 års fest sen klockan 18, men den vart inställld i sista stund för deras pojk vart jätte sjuk. Så vi var bara hemma och kollade på Melodifestivalen..är så nöjd med att Nordman gick vidare. 

Idag var vi ut och gick på morgonen jag och Eva och Sulan. Sen har det varit stor städning, men idag bad jag Jens hjälpa mig och städa övervåningen, det är inte kul när man är klar med hela huset och är helt slut och kroppen ser uppstoppad ut. Men det var inga problem i dag Jens tog övervåningen och jag nedervåningen. Sen åkte jag till Alfta och handlade lite mat duschade sen la jag mig och lura en 20 minuter kanske. Sen lagades det mat, Latmansbiff m. klyftpotatis så gott. och nu väntar jag bara på att En annan del av köping ska börja... saknar ju Tobbe  

Hörs vidare i morgon så lägger jag ut bild på köket då!

FREEEEDAG!

Fredag...så skönt så klart! Solen skiner och jag har kramp i benen. :) Mysko, i går när vi var ut och gick kände jag som om jag hade stop i vaderna att det var blodstop eller nåt lika som det känns när man har suttit med benen i kors för länge, sen när man ändrar ställning så känns det som om det rinner i väg i benet. Så har jag i vaderna, och fast det börjar med krampkänsla. Så mötte jag och Jessica, Anna på stan så sa hon att hon tyckte jag hade så grova ben, typ svällda och hon sa du kommer att föda snart du...har inte tänkt på det men det kanske är det som gör ont då för att dom är vätske fyllda...

I morgon ska jag träffa Sandra och fika på stan, det ska bli trevligt. Hennes tåg kommer in från Stockholm runt 11 tiden, och vet ni vad hon har med sig??
JO EN TURKOSA PLAST MATTA FRÅN INDISKA
EN SÅN SOM JAG HAR EFTERLYST!!

Hon har hittat den...tack snälla underbara du!! Åååå det kommer att bli så himla fint i köket när den kommer in, eller jag hoppas på det iaf. Jag lägger väl ut bilder nästa vecka så ni får se.

Sen i morgon kväll ska vi på 40 års fest, Jannes tjej Helena fyller. Dom ska ha festen på Hilmas, men vi blir nog inte så långrandiga där. Jag känner mig inte så laddad och Jens vill inte dricka nu i fall det skulle sätta i gång, så det är väl inte världens roligaste att vara bland fyllskallar när man är nykter själv.  
Vi får se hur det blir.

   Tänkte jag ska dela med mig av min underbara utsikt...från mitt fönster!!

     image192

v 37

Ja jag sitter och undrar nu om det är något nytt som har hänt den här veckan.
Tisdag morgon kräktes jag igen. Och det var 2 veckor seda jag gjorde det innan så jag trodde ju att det var över men det var det ju inte. Har knappt sovit den här veckan förutom en natt när jag sov helt utan att vakna en enda gång. Jag har förvärkar / sammandragningar nu iaf. I går började dom tom. göra ont i svanken. I går när vi var ut och gick så fick vi stanna upp för det känndes som om den skulle ut, det bara tröck neråt. Men det gick aldrig över så jag fick gå bredbent hem   Jag tog ett bad när jag kom hem och det är bland det skönaste jag vet just nu, för oftast känner man av magen och att det är obehagligt och att man är överansträngd men i vattnet känns det inte ens som man har en mage så det är skönt. Lilla Fröt hickar nu flera ggr om dagen. Har knäppt en bild från v 37, jag knäppte den själv för Jens var inte hemma. Men jag vet inte, jag ser inte sån skillnad jag e´ från v 35 eller vad tycker ni?


Underbara Torsdag morgon...

Ja verkligen underbara Torsdag morgon. Jag åkte Freluga vägen till jobbet i vanlig ordning, solen lyste så starkt att jag var tyvungen att sätta på mig mina solbrillor som legat i handsfacket orörd alldeles för länge. Tänk vad en sådan liten detalj kan förgylla morgonen. Har fått sovit i natt med av någon anledning, inte ens varit upp på toa sen jag somnade..hmmm lite mysko har ju inte hänt sen ja kanske innan jag vart gravid. Men Tack du store för det, jag behövde verkligen sova en natt!

I går var jag och Hydyt på Djurskyddet, det var en katthona som hade fått kattungar i förrgår så otroligt söta och jätte småa. Det var lite konstigt för ni vi var klar ska man skriva om det är något som har hänt och så till den som kommer efter en, och då skrev jag till dom att jag inte har satt upp mig på någon ny tid nu för att jag ska föda barn när som helst...och att jag kommer in sen och sätter upp mig igen när allt är klart. Det var nog bland det bästa jag har skrivit i det där blocket någonsin.

Efter det så åkte jag till Mamma och hämtade en tjälknöl som Mormor gjort till mig. Hur kan man ha sådan tur...tack snälla Mormor för den, den ska verkligen avnjutas.


Min ÄLSKADE PAPPA fyller 48 år i dag...

GRATTIS PÅ FÖDELSEDAGEN PAPPA

Onsdag HALLÅ

Vart tar tiden vägen jag fick en chock nu när jag skulle kolla vilken dag vi var på, jag var stupsäker på att det var Tisdag vad är det med mig, och vad är det med tiden...hur fort får det egentligen gå. Min skrivbordsgranne Jens frågade nu om jag började få förlossnings skräck, och ja lite när tiden går så här himla fort. Fast jag ser mer framemot det.

Igår gick jag hem tidigare, var inge pigg. På kvällen hade jag ont i huvudet så jag trodde jag skulle kräkas emellanåt, sen i natt har jag legat vaken stor del av tiden och haft ont i skallen så jag trodde jag skulle bli hemma, men när klockan väl ringde så var jag bättre. Men jag tycker mig känna att den smyger sig på mig igen...den rackarns huvudvärken. Jag som aldrig har huvudvärk!

I kväll är det Djurskyddet som gäller, min och Hydyts dag i dag.

Och vilket underbart väder det är i dag, jag hade velat vara utan mage i dag och haft min lilla bebis i en barnvagn i stället och gå en riktigt lång promenad med Sulan...

Ja men babykorgen då, är den inte helt underbart vacker??

Babykorgen

image186

image187

image189

      

Babykorgen är klar..

Igår kväll efter jobbet åkte jag hem och hämtade Sulan sen åkte vi till Jens mamma. Hon bjöd på världens godaste skinkpaj. Babykorgen var klar den stog där och bara lös himmelriket ungefär, den var såååå fin helt underbart fin var den. Tänk om jag hade fått legat i en sån när jag var bebis. Jag skulle knäppa kort på den men det vart så sent när jag kom hem och jag var så trött så det får bli i kväll, så i morgon ska ni få se underverket. Fick också med mig kläder som hon har tvättat upp och strykit som är efter Jens när han var bebis. Det är roligt att ha tycker jag!
Världens bästa Farmor!!  1000 000 kramar till henne!

I morse hände det igen, jag kräktes som en fontän, det var 2 veckor sedan det hände sist jag trodde att det var över nu, för det har inte gått så lång tid mellan tidigare. Åååå det är så drygt man blir ju slut i kroppen efteråt också ska man skynda i väg till jobbet. Nää nu är jag trött på det här!

Ja men måndagen är gjord iaf, så snart är det helg igen!

BB / Förlossningsväska

Min nuvarande fundering är:
Vad Ska man ha med sig i BB/Förlossningsväskan utan att glömma något viktigt...ni med erfarenheter som har varit där vad ska packa med mig..??

Måndag em

Ja då var arbetsdag måndag strax avklarad, det är ju skönt. Jag har ätit lunch i dag på Take Off med Madelene Böhnke, pasta med Kräftstjärtar bidde de, det är ju så mumma det. Just nu har jag väldigt ont i ryggen vet inte hur jag ska sitta eller ligga i stolen, drygt med den här kroppen nu. I kväll efter jobbet ska jag åka hem och hämta Sulan och sen ska vi åka till Edsbyn till Jens mamma och hämta baby korgen för den är klar...ååå vad roligt det ska bli att se den. I går vart jag klar med alla kläder som skulle tvättas och jag har vikt i hop dom och lagt ner dom i lilla fröts byrå som jag gjort i ordning. Och jag gjorde även i ordning vagnen så den står klar med ny tvättad åkpåse och allt.

Idag är det 26 dgr kvar till beräknad förlossning...

Fiskfilé i sås

Jag gjorde denna i går och både jag och Jens tyckte det var super gott.
Men jag hade kräftost i stället.

Fiskfilé i sås


 

300 g


fiskfilé(er)

0,5 tsk


salt

1 dl


matlagningsgrädde

1 dl


mjukost, gärna med smak av räkor eller champinjoner

2 msk


citronsaft

0,5 dl


dill


Tillagning:

1. Blanda grädden och smältosten i en låg vid gryta.

2. Salta fiskfiléerna lätt, vik ihop och lägg ner dem i såsen.

3. Slå på citronsaften och dillen. Sjud sakta ca 10 minuter, tills fisken är vit och fast.

Servera med kokt pressad potatis eller ris, gärna med något grönt till.


Höll på att glömma..

Men i fredags när jag kom hem från jobbet så hade hönan som vi har som har legat och ruvat i 6 veckor (normalt ligger dom 3 veckor) fått kycklingar.
5 stycken små rackare så underbart söta, det är första hönan vi har som ruvat
fram egna kycklingar så det var riktigt kul. Men det var en av dom där 5 som inte mådde så bra på fredag kväll se den högra bilden, den dog lördag morgon  Vila i frid lilla sötnos.

  

Riktigt Söndags väder

Och jag har precis satt mig vid datorn och tänkte skriva lite om helgen. Vi var ju som sagt i Gävle i går, började med att åka och titta vart Förlossningen var så vi hittar dit och det var inga problem. Sen åkte vi till Babyproffsen och skulle hämta ut paketet, men det var slut på dom och dom skulle få in nya på Måndag..pust varför har jag alltid sån otur det händer alltid mig. Så vi åkte till Ikea och det gjorde vi väldigt snabbt, det var ombyggnad och hela köret där, det var rena kaoset. Hittade typ hälften av det jag skulle handla. Vi var inte där alls länge, Jens har världens kortaste tålamod jag kommer att åka till Ikea utan honom nästa gång kan jag lova...och det gör honom inte det minsta heller kan jag lova. Vad är det med Ikea som är så jobbig, jag förstår inte. Det är ju hur kul som hlest att gå där och drömma. Efter det vart dte Mc Donalds och hej o hå vad vi åt och vad gott det var sen vart det glass med som vi åt i bilen hem, sen var jag propp full visste inte hur jag skulle sitta i bilen. Sen när vi kom hem så packade jag upp grejer och tvättade lilla frös kläder i oparfymerat tvättmedel och sköljmedel som jag har köpt. Vill inte riksera nå allergier här, Jens har ju allergier i sin släkt och vilken mardröm det skulle vara om den skulle bli djur allergiker, jag kan inte ens tänka på det. Så det pysslade jag lite med i går innan Melodifestival, då bunkrade vi upp chips dipp och lösgodig och läsk och svullade ännu mera, men underbart mysigt var det.

Idag har jag varit ut och promenerat med Sulan och Eva 1 timme i skogen, det var skönt när man väl kom ut men innan jag kom ut hade jag inte den minsta lust att gå för jag kännde mig bara så trött i kroppen och speciellt i benen. Sen gick jag in och bakade en sockerkaka och Pappa & Lena kom förbi och fikade. Och nu tvättar jag sista maskin bebis kläder och täcken och rubbet, som jag ska torka och sen ska jag vika ihop det och lägga ner i byrån som jag har gjort i ordning inne i min garederob till den lilla..

Har mina kära här brevid mig, om dom fick skulle dom nog alla tre egentligen ligga i mitt knä eller helst på tangentbordet...iaf Harry och Sulan men Milou han har lagt sig för att vila i sängen han för 100 ade gången idag, latmasken!

  

RSS 2.0