Sista dagen på firman..

...innan helgen. I morgon ska hela hitta.se till Stockholm på konferens och kickoff och bo kvar på hotell till lördagen. Kung Carl ska vi bo på, på Birger Jarlsgatan. Tråkigt är det att man inte får njuta av den lyxiga champgnen och det dyra vinet för det var världsklass förra året, men jag ska njuuuuta av 3 rätter middagen och hotell frukost på lördag morgon. 8:00 bär det i väg i morgon bitti. Har tidigare varit lite små neg för resan, med tanke på att man är ganska gravid och jag vet hur det gick till förra året, men nu när det börjar närma sig så längtas jag faktiskt. Ska bli kul att komma i väg, det är antagligen sista gången på bra länge som jag kommer i väg själv på det här viset så det ska bli skoj. Nu ska jag erövra stureplan med min stora mage

Men först i dag klockan 13, ska Jensan och jag på föräldrarkurs igen 3 gången nu.

Min nojja på turkost...

Plastmatta

Det är den här mattan jag vill ha...i mitt kök...
jag hoppas verkligen Sandra hittar den på Indiska.
Jag googlade och fann den :)
Och oj vad billig den var, 79 :- skrev hon att den kostade
hon som har lagt ut den här bilden på sin blogg

v 32

Det närmar sig nu.
I går var jag till Barnmorskan Ulla, och tog prover som vanligt och lyssnade på hjärtljuden och mätte magen.
Och hon säger att allt ser så bra ut och bebisens hjärtljud låter så tjusigt. Jag ligger precis på kurvan när det gäller magen, har sf mått 30 nu.
Barnets hjärtljud ligger hela tiden runt 140, precis som det ska va.
Hon sa även att bebisen har vänt sig neråt nu.

Har börjat känna av foglossning med, ingen trevlig känsla alls ush..
Det är som om hela bäckenet låser sig och det gör jätte ont.
Hoppas det inte blir värre på den fronten,  vill ju kunna röra mig fritt.

Igår låg jag i badkaret och badade, då började den sparka så jag sjönk ner så jag hade öronen under vattnet och då hörde jag sparkarna, det gör man ju inte annars, då känner man dom bara. Det var häftigt..kanske jag hörde hjärtljud med men är inte hundra kan ha varit mina med.

Ja nu är det faktiskt nära...

Måste bara tipsa er..

Gå in på www.boneyard.se
Det är Tomas Andersson en väns sida,
där han lägger ut sina bilder som han har målat.
Han är så sjukt duktig så man tror inte han är mänsklig.
Han har börjat måla av barn också nu,
som han har lagt ut bilder på så gå in och kolla.
1500:- tar han för att måla av dom och då blir tavlan 50x70 ca.

Om det är någon som är intresserad kontakta honom.
Jag kommer definitivt be han måla av min knodd när den har blivit större.

Gårdagen förresten...

2008-01-29
I går åkte Jens med bussen ner till mig efter jobbet så åkte vi på Lantmanna och köpte höns mat och var på Rusta. Jag ville hitta nåt fint i turkost jag har fått dille på det nu jag vill ha lite turkosa detaljer in i mitt kök, det är sån fin färg och jag vill in med lite färg så jag känner att det snart är vår. Men jag hittade bara ett block ljus i den färgen som jag vill ha, men sökandet fortsätter. Det är en matta från Indiska som jag vill ha i turkost, som jag har bett Sandra att gå in och kolla om dom har när hon har vägarna förbi hon bor i Stockholm hon så jag hoppas hon hittar den, det är liksom plast på nåt vis...och jag måste ha nåt sånt material eftersom jag har 2 katter och 1 STOR hund som kommer in med lertassar typ var och varnannan dag och man har ju inte lust att tvätta matta fler ggr i veckan.
Men mattan ser ut som den här som jag redan har nästan men det bruna är turkost i stället typ.

 

Men iaf så efter Rusta så åkte vi in till Åsa & Magnus och drack Kaffe och hämtade bilbarnstolen efter Rio som vi ska få låna, man använder ju den första så kort tid så det var jätte snällt att vi ska få låna den. Tror nästan att allt börjar fixa sig nu. Har nog dom viktigaste grejerna klart nu det känns tryggt.

Besök hos Barnmorskan

2008-01-29
Har varit hos barnmorskan Ulla idag. Hon tyckte att min mage hade sjunkit en del. Och lilla fröt låg med huvudet neråt nu. Jag hade sf mått 30. Och bebisens hjärtljud var 140 så det var bara normalt alltihopa.
Men i går när Jens och jag var på Lantmanna så bara låste sig bäckenet på nåt vis, och jag fick ont fler ggr hände det. Så när jag berättade för Ulla i dag hur det kändes så sa hon att det var foglossning. Ingen trevlig känsla.
Kände lite idag med när jag var ute på stan och surrade på lunchen, får se hur det kommer att gå när jag ska ut och promenera med Sulan 1 timme i kväll. Jag slapp det i går för Eva tog med honom ut och gick på dan, hon är snäll hon.

Äntligen Måndag..

2008-01-28

Man måste bli mer posetiv så det är det jag håller på med.

Jag har haft en bra helg måste jag säga. I fredags efter lunch var jag och Jens på föräldrarutbilningen till efter 15 tiden, vi gick egenom smärtlindring och förlossnings film fick vi se osv. Sen åkte jag in till jobbet och var med på mötet som var 15:30 sen gick jag och klippte mig 16 hos Sussi på Salong Donna, hon är så duktig hon tycker jag.
Kilppte bara topparna. Sen var jag på stan efter det och träffade Hydyt så hon gick med mig.

Sen hämtade Jens mig sen vid 18 tiden så åkte vi till Sam & Linda dom bjöd på stek och potatisgratäng, och jag fick lämna presenten till Vidar. Det var en riktigt trevlig kväll iaf.

Lördagen var jag i Edsbyn större delen av dagen, var ute och gick med Pappa & Lena och åt med dom sen gick vi igenom bebis kläder sen Tony o Malin var liten så jag lånade lite. Sen var jag hos Jens Mamma Lilian och kollade på kläder efter Jens och hjälp vilka coola kläder dom är helt inne nu, verkligen retro. Så hon ska tvätta och göra dom fina så ska vi få dom sen. Vi åkte också och hämtade babykorgen som hon ska sy tyg till, den kommer att bli JÄTTE fin. Så den ska lilla fröt få sova i dom första 3-4 månaderna...med säng himel och allt.

Söndagen började med promenad med Eva & Sulan runt Yänges, kanon fint väder så man fick vårkänslor.
Sen bjöd hon mig på kaffe och bulle i på hennes bro i solen, riktig livskvalitet.
Sen var Jens och jag ute på gården och strosa ett bra tag, han skulle bums släppa ut ankorna men jag sa nej för jag visste att han inte skulle få in dom igen, men han släppte ut dom och dom badade som dårar där det var öppet mellan isflaken. Sen gick jag in och lagade mat och dom åkte till träning och ankorna hade inte kommit än. Jag var ner dit fler ggr under tiden dom var borta för det vart ju mörkt, men jag fick inte upp dom. Så när Jens kom hem vid 19 tiden igen fick han gå ner med pannlampa och leta dom och bära upp dom för dom var så trött.

Jag städade hela kåken när dom var borta och bytte sängkläder och allt, det var så skönt att lägga sig i går kväll nystädat ny duschad och nya sängkläder...så härligt. Så härligt att jag inte alls ville stiga upp i morse...men jag var ju tvungen

Här är dom ankorna som småa.


Freeedag morgon!

Ja men säg mig vad är underbarare än just en sån här morgon som fredag morgon , man har kortdag och allt är bara helt underbart...och denna fredag är även lönings dag. Ja som ni ser är jag på topp mår som en prinsessa. Konstigt nog för jag började dagen med att kräkas, men det var nog säkerligen något med graviditeten nåt som tröck på på något vis, för jag fick stressa rätt mycket i morse jag skulle åka buss till firman i dag. Men efteråt var det inga som helst problem igen...men fick lite panik för när jag kräktes var det 5 minuter tills jag var tvungen att gå upp till bussen. Som jag sagt det är livsfarligt att stressa, det är nåt som får en att må dåligt inombords, iaf jag. Men nu är jag på firman och jag mår bra.

16:00 ska jag klippa mig med och det är behövligt och det ska bli såå skönt.

Har lyxat till det och varit på Nk och köpt en Räkfralla och en Ost o skink smörgås så nu ska jag gå och hämta te och njuta...mmmmums

      image109

v 31

Nu börjar jag bli riktigt nervös för tiden går verkligen jätte fort nu. Eller arbetsveckorna iaf, dom bara rusar i väg. Det händer otroligt mycket nu, och vilka sparkar jag får...lilla fröt är inte ett jätte litet frö längre känns det som. I helgen när jag låg i soffan började jag må riktigt illa och trodde jag skulle spy och bli jätte sjuk, då höll lilla fröt full låda där inne jag trodde jag skulle tuppa av för det var jätte obehagligt att må illa och känna en massa rörelser samtidigt, plus att jag hade en massa krypningar i kroppen...nää fyy de var inget vidare. I går kväll låg jag i soffan och jag började få ont i svanken som mensvärks känsla, sen flyttades det onda till framsidan och det var nåt som hände. Kanske den vände sig eller ja svårt att säga, men det värkte liksom i bäckenet och strålande smärta som mensvärk. Och det kändes ungefär som om den krafsade med sina fingrar mot min hud, ja det var en massa konstiga saker i går kväll. Jag låg som förstelnad och bara kände efter vad den gjorde. Men det är ganska svårt att veta eller gissa sig till. Linda fick sin bebis i helgen, jag är så avundsjuk. Var och hälsade på dom och höll i honom i tisdags...mmm vad jag lääängtar! I morgon är det andra träffen på föräldrarutbildningen.
                                    Bilden föreställer mamman i vecka 31 

I kväll är det Max som gäller..

Jens skrev nyss och frågade om jag var sugen på Max mat i kväll, och vem tackar nej till det? Inte då jag iaf...I LOVE hamburgare. Visste ni att när jag jobbade som biträdande restaurangchef där så åt jag minst 1 hamburgare om dan....oftast 2. Ho ho ho...konstigt att man inte rullade fram säger jag, men man mådde nog inte så himla bra av det kanske, det är ju inte det nyttigaste.

Det var iaf ganska mycket katter på Djurskyddet i går, många nya ansikten.

Idag har jag varit och köpt present till Vidar, jätte gulliga saker men jag kan inte skriva eller lägga ut en bild på vad det är för jag vet att Vidars Mamma läser min blogg  

Men jag har köpt 2 grejer till mig själv med, en grön body och ett par vita byxor i storlek 50-56 så grymt lite är det. Jag ska lägga ut bilder sen på senaste inköpen till de lilla grynet.  


Ännu en arbetsdag har passerat...

En timme kvar. Sen ska jag och Hydyt till katterna på Djurskyddet. Det var ett tag sen vi var där nu, sist jag skulle dit kom Synnevö & Dagny så jag var tvungen att stryka mitt pass. Så nu längtar jag...jag hoppas bara att det inte är så många katter där tycker inte om när det är överfullt det är så synd om dom.

Här är hemsidan till föreningen, om det är någon som vill skänka en slant eller hjälpa till på annat vis.

http://www.djurskyddetbollnas-ovanaker.se/

    

Vidar



I går kväll träffade jag Vidar. Sam & Lindas lilla bebis som kom natten mot lördag. Han var så liten så liten och smal och så otrooooligt söt ja ni ser väl. Jag längtas så till mitt lilla frö ska komma ut. Jag satt och höll i Vidar och samtdigt sparkade lilla frö honom. Jag tänkte att dom kanske känner av varandra vad vet vi, jag menar vem vet vad en bebis som är 4 dygn gammal tänker på. Jag menar den har legat i magen skapligt lång tid och vi har ju ingen aning om vad den är medveten om och ej. Det är mycket med det jordiska
Sulan tyckte nog Vidar var konstigt liten han snusade på honom och såg fundersam ut, men det är ju dags att vänja sig.

                             

HALSBRÄNNA!!

Igår kväll igen, jag blir tokig.
Och jag åt Gaviscon men det hjälpte inte och jag åt en till efter 2 timmar men det hjälpte inte Gaaaaa...
Det började på eftermiddagen och höll i sig hela kvällen, Ush!

Annars hade jag en helt vanlig vardag kväll, promenad med Sulan och Eva 1 timme runt fjäle, sen hem duschade och la mig i soffan och kollade på tv...tråk vardag. Men jag känner inte för att göra nåt speciellt heller egentligen. Förut innan jag vart gravid då gjorde jag en massa annat men nu orkar jag inte göra nåt annat, jag vill nog bara ta det lugnt men ändå blir jag uttråkad av mig själv. Det är då inte lätt e´ 


Recept!



Citrustoddy

En toddy dricker man ofta varm,
men den här fluffiga och fiberrika citrus- och äggjuicen är friskt kall. 
 

Tid 10 min

4 glas
4 apelsiner
1 knapp msk riven ingefära
1/2 lime
2 äggulor
2 msk strösocker

1. Skala apelsinerna med kniv. Dela dem i 4 delar och skär bort mittdelen med kärnorna. Lägg apelsinköttet i en blender.

2. Tillsätt ingefäran i blendern.

3. Skrubba limen i ljummet vatten. Riv skalet och spara till garnering. Pressa lime-juicen och häll den i blendern. Tillsätt äggulor och socker.

4. Kör blendern på full effekt tills allt blandat sig och drinken är fluffig och ljusgul.


Monday

Jag tänkte att jag ska inte skriva direkt på morgonen denna måndag morgon, för det är då jag är som mest less och som mest trött. Och som sagt nu känns det bättre. Men det är verkligen skrämmande vilken söndags ångest jag kan ha i bland, jag blir på riktigt elak när Jens eller Pappa säger: Jaha i morgon är det måndag i gen då och suckar. Kan dom inte bara vara tyst och låtsas som att det inte finns måndagar. Men själva grejen är ju att dom tycker det är så förbannat roligt att retas så dom säger det hela tiden, dom måste ju ha ett tråkigt liv  

Väl här i allafall, och har klarat mig bra

Lördag kväll var Jossi & Tomas hos oss ett par timmar det var trevligt att träffa dom båda. Dom har varit i Thailand, så dom var så bruna och fina.

I går morse gjorde jag en Citrus Toddy till mig och Jens på morgonen, den var super god och nyttig med. Jag lägger ut receptet här ovanför strax. Sen gick vi ut och gick en timme med Sulan, Eva var också med.
Sen på kvällen kom Mamma o H-E och ungarna och hälsade på en snabb visit. Sen efter det så kom Pappa o Lena och hälsade på och fikade lite. Sen pratade jag med Linda lääänge på telefonen hon berättade i detalj om förlossningen osv, så jag vet vad jag har att vänta mig..

Nu ska jag köra på ett tag innan lunch.. men vi hörs tro mig!

underbara lördag morgon...

Vaknade först i natt av att jag fick ett mms av Sam & Linda dom har fått en pojke i natt. GRATTIS till er. Sen somnade jag om och klev upp strax innan 9, Jens skulle upp i vanlig ordning, han har nåt jämt på helgerna, han ska hjälpa en kompis att flyttta. Vi gick iaf upp och åt frukost och glutta lite på morgon tv, sen ringde Linda från BB och berättade hur allt hade gått till, allt har gått lysnade. Nu strosar jag omkring lite bara och väntar på att det ska sluta regna så Sulan och jag kan ut och gå, är inte super trevligt att vara ute och traska i regnet. I kväll kommer Jossi & Tomas och hälsar på. Så det blir trevligt det! Hej svejs så länge ha en trevlig helg Muntergökar!

Måste bara tillägga..

Att Findus har kommit ut med massor av goda grönsaks blandningar.
Som denna här nedanför helt kanon.
Helt perfekt som tillbehör till Kyckling exempel.




Och den här ska jag absolut prova, hur god ser den inte ut då. Gå in på Findus hemsida och kolla in nyheterna, dom har en del nya smaker på det mesta. http://www.findus.se/

Sånt tycker jag är kul, när dom gör nåt nytt.

    

Fredag igen...

Tänk vad den här veckan gick fort ändå, fast jag satt här i måndags och nästan var knäckt. Men det ordnade sig ändå till slut. Och nu är jag riktigt glad att det är Fredag och helg strax.

I går åkte jag hem och hämtade Sulan så åkte vi ner på stan och gick 1 timme, för omväxlingsskull. Så han får lukta på annat än bara samma gamla gråhundar i Sörbo. Så det tyckte han var roligt det syns på en gång, svansen står rakt upp och han har en jädrans fart. Så det är kul att se han så. Sen handlade jag lite på Ica och sen åkte vi till Mamma och gick igenom bebis kläder från jag var liten och lite från Fanny & Klara med. Så nu har jag lite från start,
så ska jag köpa det som fattas.

När jag kom hem var Andreas där och hjälpte oss installera våran nya dator som vi har köpt från hans bror. Jäklar  vilken skillnad,  våran gamla är ju verkligen från stenåldern den. Så nu ska man nog kunna lägga upp lite kort och blogga lite hemifrån utan att få ett total psykbryt.

Har inte sovit mycket i natt, har haft en halsbränna utan dess like, jag står inte ut. Plus att Julia sov hos oss i natt, och var vaken hela natten och pratade i telefon, och kunde inte sova pga det heller när jag väl vaknade.

I helgen blir det sova!

Jaha idag igen..semla!

Samuel har varit i farten igen. Så det är bara att tacka och ta emot det :)
Men jag kommer väl att rulla fram jag innan ens fettisdagen har varit.

image108

v 30

Ja då var det äntligen v 30.
Vi har börjat föräldrarutbildning och pratat förlossning och nästa gång ska vi prata smärtstillande. Det börjar närma sig. Och det ser jag verkligen framemot. Lilla fröt rör sig en massa hela tiden, inte lika härligt alla gånger, i bland får jag svårt att andas för den trycker mot lungorna eller nåt sånt. Revbenen gör ont, och jag har haft en grym halsbränna ush för halsbrännan det är inte roligt. Har börjat känna lite i bäckenet typ som lite mensvärk liknade, men ytterst lite. Men det är nåt som händer där inne iaf. I natt vaknade jag av rörelserna, har gjort det ofta på senaste tiden. Känns jätte konstigt.

Här är ett kort från v 30 iaf.

 

Första föräldrarutbildningen..

2008-01-16. 15:37

Jag kom precis tillbaka från föräldrarutbildningen som började idag. Både jag och Jens har varit i väg. Det var spännande för det känns som om det närmar sig nu när man ska gå igenom andning och smärtstillande och så inför förlossningen. Men jag kunde ju inte hålla mig när man skulle sitta mittemot Jens och han skulle nypa mig i knäna och jag skulle låtsas att det var en värk och andas rätt..ha ha ha. Men men vi kanske får öva hemma i stället.

Annars har jag haft en bättre dag i dag än vad det var i går. I går var det trökigt och segt bara på jobbet och än hur jag ringde så fick jag inga bokningar men det har gått bättre idag.Men på kvällen var jag o Jens ute och gick med Sulan sen åkte vi hem till mamma och drack kaffe.I  kväll blir det promenad med Eva & Sulan, sen ska jag slappa framför tv:n hoppas det är nåt vettigt att se på. Jens ska på bandy i Edsbyn så jag får en kväll för mig själv, eller jag är ju aldrig själv har ju Sulan, Milou & Harry med mig så klart.


Frossat i Semlor...

Jag mår illa, först efter lunch bjöd Samuel mig och Pelle på en varsin semla. Sen på fikat klockan 15 kom Pelle och bjöd på en till semla åå dra mig baklänges.
Det är alldeles propp fullt, och det är ingen härlig känsla att vara proppfull med grädde...

Måndag kväll

I går kom jag hem efter jobbet Jens käkade och jag och Eva & Sulan gick ut och gick och det var sååå skönt har inte gått på en vecka. Jag kände mig så allert i går skulle kunna gå flera timmar kändes det som. Sen åkte  Jens & jag ner på stan o handlade lite som fattades och åkte hem sen och kollade på idrottsgalan. Sen var den fritiden slut! Måsta sova för man skulle ju upp och jobba i dag helt sjukt!

Här är jag...

Här tillbringar jag 9 timmar om dygnet, är det inte helt absurt?
9 timmar, det är längre än vad jag sover om nätterna.
Men det är väl så livet är format,
men jag kan säga att jag längtas otroligt till Mars.
Tänk att få vara hemma ett år så där, eller kanske mer ååå vad underbart.

image105

Men nu sitter man och ringer så man får öronvärk.
Men det är ju livet det verkligen...som dom säger tänk vilka möjligheter ni har som får komma hit varje dag..

Segaste måndagen på lääänge..

Nog för att jag verkligen hatar måndagar men den här måndagen klår då allt, jag somnar och svimmar och ja allt möjligt snart om jag inte få gå hem. Har inte sovit nästan nåt i natt och det tär ju på en, det tär i allafall på humöret och tålamodet grrr. Vet inte hur jag ska ligga längre finns ingen ställning som är bekväm längre, tänk vad jag längtas när man kan lägga sig på mage och sova igen ååå vad underbart.

Men Sulan är tillbaka och det är värt allt!
Slutar om drygt en timme nu och då ska jag hem och ta en lång promenad med han, och Eva ska med hon också hon ringde precis.

Linda sitter hemma med värkar, hon hade beräknad födsel i förrgår,
så snart så... jag önskar jag var i hennes sits jag :)

I kväll är det premiär för Design: Simon & Tomas, det måste jag iaf se.


Sulan är hemma igen...

Äntligen..och jag kommer aldrig att låta någon ta med sig honom i från mig.. ALDRIG igen! Det vart ingen parning, men för min del så spelar det igen roll, jag vill bara ha hem honom igen jag bryr mig inte i pengarna. Tror vissa vart grinig men det skiter jag i. Hon tror att det är pga Sulan som det inte vart nåt men det tror då inte jag, skulle det vara pga honom så är det för att han har fått vara med en löp tik i 5 dygn och det lär ju vara utmattande om hon inte släpper till på en gång och sen när hon väl släppte till så kanske han var för slut körd.

Jag sa till Jens idag att det är helt sjukt hur jag mår om inte Sulan är med mig och jag kan verkligen inte beskriva med ord hur det känns, det är fruktansvärt. Han ligger i allafall helt utmattad på vardagsrumsmattan nu och jag tror han är glad att vara hemma igen. Nu kan han vila ut Sulan min.

Nu ringde Jens mamma och berättade att det var ett program på kunskaps kanalen som heter livet före livet som handlar om barnet i magen osv. så det ska jag i väg och titta på nu. Tjing så länge!

En lördag för min egen skull..

Vaknade i morse 9:30 av att Jens skulle upp, jag trodde klockan var 06 eller nåt jag var så trött så det finns inte ord. Jag låg i sängen till 10:30 då Jens o Jonte åkte på match, då klev jag upp och det var ju inte alls nån höjdare när man inte hade någon med sig, är ju van att ha Sulan med mig exakt överallt. Så det var ingen Sula som skulle ha mat och promenad. Så jag gjorde i ordning frukost och satt en bra stund och käkade i lugn och ro. Sen ringde jag Hydyt och hon kom ut till mig sen åkte vi in till stan och strosade runt och sen var vi på Normans och åt en fajita sallad och drack en kaffe mocca sen efter maten med morots kaka det var mysigt, vi drack alltid det förut när man alltid var ute på, och alltid på stan...men det är ju inte så längre man har ju hittat lugnet nu mot för förr. För några år sedan ville man att det skulle hända något exakt jämt, skänt att det inte är så längre. Sen var vi runt lite överallt och kika och små handlade. Vi ringde till Lilla K för vi tänkte åka dit på afternoon the men vi var för sen dom stängde 16. Men vi har bestämt att vi ska åka dit en annan helg, det är nog riktigt mysigt. Men jag är super nöjd med min dag. Skönt att göra något annat än än vad man alltid gör, det är skönt att bryta rutiner i bland. Har städat bort allt jul nu och det var sååå skööönt äntligen fick man tillbaka sitt hem. Jag hatar verkligen det röda, det skär sig mot allt annat man har. Nu ska jag slappa vid tv´n ett tag.
Ha en fortsatt trevlig lördag alla munter gökar!

Sulan min kära...

Synnevö tar med sig Sulan till Sala nu, dom får inte till det och hon kan inte stanna hos oss hela helgen. Så hon tar med sig honom och så får jag hämta honom sen när det är klart. Jag som inte ens har sagt hejdå till honom, nu måste han ju undra vad det är som händer stackars Sulan. Hoppas det inte är nåt som händer bara, då skulle jag aldrig förlåta mig själv. Han är ju mannen i mitt liv Sulan!


v 29

I går var jag hos barnmorskan och allt såg bara bra ut och mina värden var också bra bättre än vad dom varit tidigare. Jag hade Sf mått 27 nu och förra gången hade jag haft Sf mått 26 och då hade det varit över kurvan. Men nu ligger jag precis på kurvan. Jag fick med mig en massa papper hem om förlossning och amning och om bilbarnstolar och lite till så det känns som om det börjar närma sig sakta men säkert. Kolla in uträkningen härnedanför som kommer från Familjeliv. 79 dgr till förlossning låter inte så där jätte länge, och jag har gått gravid i 201 dgr det är en del. Annars är det inte nån jätte skillnad från förra veckan jätte rörelser i magen nästan så man får svårt att andas i bland.
Vaknade i natt med jordens kramp i båda vaderna, fler ggr.
Ååå de gör så ont. På söndag går jag in i v 30 det har jag sett framemot,
för sen kommer det vara en 3:a framför tills det är dags

JAG LÄNGTAS EFTER DIG LILLA FRÖT,
JAG STÅR INTE UT ATT VÄNTA LÄNGRE..PUSS  


Min graviditet - BF Lör 29 mar 2008
Uträkning utgår från dagens datum: Fre 11 jan 2008
  Din graviditet startade Sön 24 jun 2007
  Din menscykel är ca 28 dagar
  Du blev gravid ungefär Sön 8 jul 2007 (ägglossningen)
  
  Du har gått 201 fulla dagar av 280
  Du är i vecka 29
  Du har gått 28 fulla veckor och 5 fulla dagar (v28+5)
  Du är i 7:e kalendermånaden
  Du är i 8:e graviditetsmånaden (lunarmånaden), 
  Du är i trimester tre
  Du har 79 dagar kvar till förlossning

Freeeedag

Sulan och Dagny har inte parat sig än. Snälla lova mig allihopa att ni håller tummarna för att det sker i dag. Annars är jag tvungen att åka till Sala i helgen och det känner jag inte för. För hon kan inte stanna hela helgen det går inte, det blir för stökigt och bökigt. Hydyt och jag har ju planerat att ses i morgon och det villl jag ju göra jag har inte träffat Hydyt sen innan jul.Och Åsa ska också komma över i helgen och fika och lämna bilbarnstolen som jag ska få låna av dom. Den där första stolen som man har till nyfödda. Men men det är ingen ide´att planera nåt förrän man vet hur det blir. Men jag hoppas dom får till det som sagt! Annars är det skönt med fredag så klart! Bästa dagen!

Inte nu heller...

Dom har inte fått till det än.
Börjar bli nervös på riktigt nu....snälla snälla Sulan kom igen!
Vi har inte lust att hålla på så här hela helgen!

När jag och Jens kom hem i går hade Synnevö lagat mat, Potatisgratäng och Kassler det var skönt att slippa göra mat och så. Sen åkte Jens o Jonte i väg på bandy i Edsbyn och vi satt och uggla hela kvällen.
Jag fick en present av henne, en madrass och ett täcke till bebisen att han i spjälsängen, det var riktigt snällt!!
Och sånt känns ju verkligen bäst att han spritt nytt!! Så det var kul!

Idag ska jag till Barnmosrskan 10:30, det är alltid lika trevligt det tycker jag.
Sen 16:30 ska jag till Tandläkaren och det är inte fullt lika kul måste jag säga, men jag känner mig duktig efteråt!

Idag måste jag jobba jobba jobba, har inte haft sån där jätte jobbar glöd den här veckan men nu måste jag verkligen rycka upp mig annars har jag en del utesäljare som inte blir så glad på mig antar jag...

Inget ännu...

Har inte blivit någon parning ännu, men jag åkte ju iofs runt halv 8 i morse hemifrån med och han brukar ju få till det vid 8 tiden. Så jag ska ringa senare och höra hur det har gått. Synnevö & Dagny är kvar hemma hos oss idag medans vi jobbar. Det är bara hoppas att det blir nåt så det inte blev en blind vända för Synnevö & Dagny.
Och pengarna som vi får skulle sitta riktigt fint till mars då valparna kommer, och våran bäs med.

Men men det lärer väl bli nåt hoppas jag det är bara att ha tålamod.
Jag var lika nojjig förra gången med,
trodde inte han skulle få till det men det fick han.

Så vi får se under dagen...

Sulan ska bli Pappa igen..

I kväll kommer Sulans tjej Dagny från Sala på besök och stannar nog en 2 nätter.
Hon och hennes Matte Synnevö ska bo hos oss tills dom har fått till det 2 ggr iaf. Förra omgången så ville Sulan bara komma till på morgonen så risken finns väl att det är likadant nu.

Här är Dagny & Sulan och deras förra kull..
Dagny är den Stora svarta på kortet till vänster.

   

Godmorgon!

Tisdag, härligt! Bara måndagen är överstökad så går veckan fort. I går på lunchen var jag ut på stan och kikade på bebis kläder, börjar bli lite små stressad jag för vi har inte köpt nåt speciellt än. Jag har köpt det där startkitet som jag visade i ett inlägg tidigare men inget mer. Så jag köpte dom här på rean på Åhlens i går.
Det är så kul att köpa, men shit vad dyrt det är för dom små tyg bitarna det är ju nästan samma prisklass som vuxen kläder.



Sen i går kväll tog jag fram det jag har och la det i en byrå låda som jag gjorde i ordning i går.
Man måste ju förbereda sig man vet aldrig när det är dax.
Men jag har verkligen ingenting jag måste handla nu, fast jag ska få ärva en hel del med som jag inte har kollat på ännnu, men ska göra det. Det här är det ända jag har i dagsläget. Fast vagn, säng och skötbord har jag.
Den här kudden i mitten fick jag i julklapp av min syster Malin, hon har gjort den i slöjden den var så söt.
Nallen till vänster och den blå pjamasen har jag fått av min mormor som har köpt på loppis alldeles när hon fick veta att jag var gravid. Den andra nallen kommer jag inte i håg vart jag fick den ifrån, kanske var Laredoute för att jag beställde nåt. 

             

Måndag morgon!

Men det ska vi inte deppa i hop för...nu är det bara att ta nya tag och överleva Jan-Mars sen får man vara hemma och njuta av livet hoppas jag. I helgen har gjort det sista i vardagsrummet, bytt lite kuddar och kastat ut julgranen jag vart så trött på den för den bara barrade. Jag köpte för ett tag sen nya matta och kuddar till soffan som jag skulle lägga ut när det var tapetserat och så, men eftersom den där stygga granen har stått där så har jag velat vänta tills den är borta så nu är det gjort och jag är riktigt nöjd med våran nedervåning nu. Kök hall och vardagsrum är nu tipp topp, och det var ju dom som var målet att få klart...Riktigt Skönt! Se senaste bilderna nedan. Annars i helgen...fredag kollade Jens och jag på världens jobbigaste film, lördag morgon var Jens och jag ute och gick en timme med Sulan sen var Jens till Skutskär på Bandy match han var tränare och jag åkte till Pappa i Edsbyn och firade min lilla syster som blir 16 idag, men hade kalas i lördags. Söndag var Jens & jag Harry & Eva våra grannar ute och gick en timme med Sulan det var trevligt. Sen var vi ute länge på gården och Jens skottade snö och lassade in ved i källaren och Sulan och jag strosade runt bara. Sen lagade jag mat och Jens åkte på bandy på sävstaås Bollnäs/ Edsbyn. Så jag hade det lugnt och skönt ensam, jag tog ett bad och mös på.

                            

Nyårsafton 2007

Nyårsafton började med att både Jens och jag var jätte hängig men vart piggare sen. Anna-Lena och Stefan bjöd på sån helt otroligt god middag. Förrätt var skagen toast och varmrätt var Oxfile´med potatispure med parmesan tror jag det var och en slags sås/röra med kantareller. Sen efterätt var vitchoklad mousse..mään gud säger jag, helt underbart gott. Men det är då första nyårsafton jag varit nykter iaf men det gick ju det med, jag hade köpt en flaska alkoholfritt rött vin som var helt okej smakade rödvin iaf. 
Lägger ut lite bilder från kvällen det händer inte så mycket men det var väl vad vi gjorde satt i köket och prata och åt och drack sen vid tolvslaget förflyttade vi oss till vardagsrummet och skåla champagne.
Det var en lugn och skön nyårsafton Jens & jag, Anna-Lena & Stefan och dom var lite halv seg dom med lika som vi för dom kom ju från Thailand den 27:e så dom hade inte riktigt ställt om tiden ännu. Vi åkte hem vid 02:30 alldeles lagom annars tidigare år brukar vara till 06:00 ca.

       

Renoveringar!

Jens och jag har tapetserat vardagsrummet i mellandagarna, blev riktigt kanon tycker jag. Kolla före och efter bilderna. Vill bara tillägga att den lila färgen var när vi köpte kåken så det är inget jag valt. Så nu är vi klar med nedervåningen det känns skönt.

    


v 27-28

Blir lite sammanfattat nu eftersom jag har varit ledig nästan 2 veckor. Och hemifrån är det ingen större ide´att börja blogga det tar sån tid, plus att jag aldrig har riktigt lust att sätta mig framför burken när jag är hemma heller är ju så glad att slippa det när man väl är ledig.Men jag har iaf bilder från v 27 här nedanför nu...äntligen!
Det är inte längre sparkar nu utan riktiga rörelser, hela magen rör sig när den lilla vänder sig. I bland nästan så man blir illamående, det är inte lika trevliga rörelser alltid. Men ändå väldig mysigt. Drömde i natt att jag födde och att jag födde förtidigt och att det var en tjej.Sen tappade jag bort bebisen jag var alldeles förtvivlad ush det var ingen trevlig dröm. Det börjar bli jobbigt för det gör ont i ryggen när jag sitter och det gör ont i ben och fötter när jag står.Var riktigt jobbigt i går när Jens och jag var på Arn på bio, 2 timmar och 10 minuter i en biostol.Och sammlar vätska i ben och fötter så vissa kvällar ser mina tår ut som prinskorvar ingen vacker syn precis.
Nästa vecka är det dags för nytt besök hos Ulla barnmorskan, sen veckan därpå börjar föräldrarutbildningen det ska bli kul.

 

Mään Häj!

Det var ett tag sen nu, detta är första gången jag går in på dator hemifrån sen jag gick på jul ledighet. I morgon smäller det igen, back to work back to reality...pust! Ja ja..sånt är livet man kan inte gräva ner sig för det. Men jag får en mjuk start i alla fall, jobba en dag sen är det helg igen. Jag har iaf haft en bra jul och nyår. Men är väldigt glad att det är gjort ändå. För det är ju det här jag har sett framemot...2008, rätt år för nu är det ganska nära snart är det Mars. Ska inte bli så lång randig nu för Mormor och hennes tvilling syster är på väg hit, och jag lärer gå ut och se till så dom inte slår i hjäl sig på gården för det är blank is under snön och då kan det gå illa till för Aili & Oili.
Men vi hörs snart igen!

RSS 2.0