- 13

Skit kallt är det verkligen. Det var 13 minus grader i går och snarlikt idag med. Jag som vill ut och åka pulka med lill hjärtat men det blir för kallt för han. Var ut i lördags en sväng men hans händer var som is när vi kom in stackarn. Idag har vi varit på stan en sväng vi åkte med Jens ner när han skulle till Kilafors och köpa höns maten, jag tänkte försöka hitta en ny klänning eller nåt till nyår men det gjorde jag inte så man får väl gå i samma gamla spalter ändå då. Sen åkte vi bussen hem jag och Levis.

Så det får bli badning i diskhon i stället för pulka i dag, det är nåt han tycker är så kul eftersom den är precis i hans storlek så man behöver inte hålla i honom heller.

GOTT NYTT ÅR! Om jag inte hinner skriva det innan!

ti

Då var julen 2008 över...

Och varje år tänker jag lika, vilket stök för bara nån timmes verk. Fast ändå har det inte varit nå stressigt den här julen, fast man trodde det skulle bli värst denna när man har barn själv och så men det har flytit på jätte bra. Och jag har varit ute i jätte god tid i år med julklapparna för första gången i mitt liv, fast man har inte så mycket val när man har föräldrarpenning att leva på då måste man verkligen dela upp det annars går man i backen. Men det var så härligt att ha Levis och kunna ge honom hans första julklappar, jag ser redan framemot nästa jul för då kommer han att förstå ner av det hela, just nu satt han bara och slog på paketen och det var inte så roligt med papprena och snörena heller som jag trodde han skulle tycka. Sen vart det väl väl kanske lite för mycket för en sån liten människa. Först när vi vaknade så gav vi Levis hans julklappar från Jens och mig och Jens och jag gav varandra med, sen åkte vi och hämtade upp Jens pappa och åkte till min Pappa och Lena och min bror och syster i Edsbyn vid 12 och åt julmat och bytte paket. Sen vid 16 tiden efter Kalle Anka så åkte vi upp till min Mormor och Morfar som bor i Lövriset en mil ca från Voxnabruk, efter vinströmmen om ni varit där? Där vart det lite fika och paket utdelning. Min Mamma och Hans-Erik och mina 2 systrar på den sidan var där och min morbror och hans tjej med deras 2 barn från Göteborg var också med. Dom har en liten grabb som heter Loke som är född 1½ månad ca. efter Levis dom var så söta i hop dom små pluttarna. På juldagen kom Jens familj till oss så vi bjöd på lite julmat och så, det var hans Mamma och Pappa och bror med sin tjej och Jonte och Julia. Vi åt och delade ut julklappar och fikade lite.


Våran gran

Levis med sin pulka och traktor och papegojan
 som han fick av Jens och mig.

Levis utstyrsel på julafon och juldagen, söt vettu!

Och mina prinsar såklart

Och lyckliga tomten

Min morbror Bosse och Levis och Loke och till höger är min syster Fanny

Levis och Loke redo att göra kväller

En riktig svensk vinterdag

Det är precis så här en vinterdag ska vara, 14 minusgrader strålande solsken som bländar en mot snön. Var ut på förmiddagen med Sulan och min granne och tog en timmes promenad utan vagn och Levis som inte har tålamod att sitta stilla i en vagn och se träd efter träd. Men oj vad underbart det var, kallt men friskt det kändes som om man rensade lungorna.

Jag tog ett djuuupt andetag och blåste ut igen och tänkte att det kanske rensade tankarna också. För min hjärna har gått på högvarv ett tag nu, det är så många gamla minnen som har kommit upp sen förr. Som går igenom huvudet på en dag som natt. Konstiga drömmar om nätterna som jag inte har en aning om vad dom betyder. Jag gick inte på begravningen, och det var av flera skäl. Men nu efteråt så ångrar jag mig nog lite, det är dubbla tankar. Ena stunden känns det som om det var rätt nästa känns det som om jag borde ha gått. Men nu gick jag inte så jag kan inte ändra på det nu.

Idag händer nog inte så mycket vad jag vet, Levis sover och Jens är och kollar på Jontes bandy match. Kanske Mamma och Fanny och Klara kommer och hälsar på en sväng dom ville träffa Levis lite. Som avslutning kommer en bild som jag knäppt på honom och som jag har förstorat och satt in ram på väggen nedanför Jontes och Julias skolkort som vi köpte ramar till nyss. Ska göra mig en familje vägg med massor av kort på familjen på alla som betyder allt för mig!






2008-12-12

Igår var det begravning för Pom.
Och jag vill ägna mina tankar åt honom och hans familj.


Jag vet att jag är kass på bloggandet nu förtiden, och varje gång säger jag att jag lovar att jag ska bli bättre. Men jag vet inte vart tiden tar vägen. Levis kanske sover 1½ timme på förmiddagen och på den tiden hinner jag duscha och äta frukost och inte mycket mer sen dom andra tupplurarna han tar är ca 30 minuter och det hinner man inte mycket på. Och att ha han sittandes på golvet brevid mig är ju bara att drömma om, det går en så där 10 minuter sen är det inget roligt längre.Vi har datorn på övervåningen i Jontes rum nu så jag tycker inte heller att det är så rolig att sitta här, man hör inte ens om det skulle komma in någon i huset.

Nu har Levis vaknat och sitter i mitt knä och tycker inte alls det här är roligt, så jag får helt enkelt skriva mer senare.


RSS 2.0