Levis har blivit 1 månad

2008-04-30
Ofattbart att det har gått 1 månad sedan han låg där på min mage alldeles färsk...men samtidigt så tycker jag på ett sätt att jag har haft han lääänge det är konstigt det där. Men sista 2 dagarna tycker jag det har hänt mycket med
honom, jag kan bums säga att han flinade åt mig iaf...han måste ha varit medveten om det. Och han är mycket mer med nu när han tittar och kroppen hans är så stark, han är en riktig goding. Men vi har haft lite stökiga sista dagar här från lördag till i måndags, man har verkligen sett på honom att haft så ont i magen stackarn. Det måste ha varit vitlök som jag åt, för jag åt verkligen mängder och inte tänkte jag på det men nu vet man då iaf.

Den här kepan fick vi låna av Linda sist vi var där, är han inte cool ??
image234

Nu ska vi ner och väga och mäta på Bvc och sen ska vi på återträff med föräldrargruppen som vi gick i som gravid. Så nu ska man få se allas små bebisar det ska bli riktigt skoj.

Så här gött har vi det annars om dagarna..i en varsin solstol på altanen..
prima liv  

image235


Hur underbart får man ha det?

2008-04-23 12:45
Livet leker och är helt underbart, vet inte vad det skulle kunna vara som fattas. JAG KÄNNER MIG HEL! Det är ju precis det här jag har längtas efter fast jag inte har förstått det tidigare. Idag börjar den nya vardagen, för Jens började jobba på riktigt igen i dag...och klart jag vill att Jens ska vara hemma här med oss förstås. Men det är nog inte först idag som jag har förstått att jag kommer att vara hemma lääääänge....med jordens goaste underverk våran Levis. Åååå det kommer att bli sån underbar tid. Idag är det ju hur underbart som helst ute, och så fort jag blir klar med det här ska jag och Levis och Sulan gå ut och plantera alla fröer som jag tog in och torkade i höstas från blommorna jag hade förra sommaren. Har haft lite ångest för dom där fröerna och blommorna för jag höll på för mycket förra sommaren så jag höll på att bli knäpp   Men idag känns det helt ok att gå ut i solen och plantera dom i små krukor och sätta in dom för att gro, men jag vet inte det kanske är lite sent vad vet jag men men nu är det som det är. Som jag skrev i förra inlägget så var ju Jens och Jonte på nån final och det var ju innebandyfinalen då  Och Levis fick en AIK napp, och Jens har knäppt lite kort på han här när han ligger i sin sovpåse med AIK napp och liggandes på en AIK flagga...starckarn han har inte ens nåt val  

  
Vi fick en sån fin present i brevlådan i måndags med med hur fina kläder som helst från USA, från Levis Faster Elin..TACK SÅ MYCKET VÄNNEN VAD SNÄLL DU ÄR! Han har ett par av kläderna på sig i dag så jag lägger ut kort här så du får se dom passar utmärkt. Och dom andra blir perfekta till sommaren.
Har är så söt i dom. Sista bilden
är precis nu när han ligger här brevid och kikar medans jag smattrar i tangentbordet.
  
Vi var och knäppte kort på Levis i går så han kommer med i Ljusnan på fredag. Vi knäppte bara på honom, Jens satt och höll honom i sina händer så jag hoppas det blir ett bra kort.. så då kan ni kika i Ljusnan på fredag.
Avslutningsvis vill jag lägga upp ett kort på skatten med kläderna han fick av sin moster Malin som han var så fin i.
Och ett med mina båda prinsar.   Hej så länge!

  


Lördag kväll

Lördag 2008-04-19 21:00
Har haft en ensam dag i dag jag och Levis och Sulan. Jens och Jonte åkte i morse vid 08 med innebandy laget till globen och kollade på ja...nu tror jag iaf att det var innebandyfinalen...det är inte min branch det här med sport men det borde ju vara det iaf...ha ha vad dålig jag är . Men iaf så har vi tre haft en kanon dag, vi tog det bara lugnt hela förmiddagen sen åkte vi till Mamma och familjen sen vid 14 tiden och har varit där till 19. Jag fick mat och allt där, super god mat, jag har nästan ingen aptit nu efter förlossningen så det var härligt att få riktigt god mat. Både Fanny och Klara mina systrar var hemma så dom fick träffa Levis och gosa med honom. Sonja min låtsas farmor kom också dit och träffade honom och jag fick en blomgrupp i en liten balja som man kan ha på bron, jätte fin tänk att man redan kan börja ha blommor ute vad underbart...de är snart sommar. Sen åkte vi hem och jag badade Levis och han verkligen gillar det mer och mer för varje gång, nu var han hur lugn som helst han gnydde inte ens till en enda gång han verkade bara njuta till 100% sen smörjde jag in honom i barnolja för han har liksom flagnat hud ett tag och när vi i onsdags hade hembesök från bvc så sa hon att vi kunde smörja in han i barnolja efter badet medans han var blöt då skulle det kunna lossna. Så nu är han ren och fin Lilla fröt  I kväll ska vi bara ha det lugnt och skönt ensamma Levis och jag. Tror vi ska lägga oss tidigt!

Den här bilden är från i kväll alldeles nybadad..söt som socker! Badlakanet är sen jag var liten bebis..de är lite roligt. Men jag undrar ja hur jag kan vara så blek så jag nästan är blå och min pojk blev så brun och fin i hyn för han är verkligen hur brun som helst..

image224

Det här är från i går med sin snutte nalle och stor nappen.

image225


Ja då vi lever..

Men man har inte varit så aktiv med bloggandet på sista tiden, men uppmärksamheten går ju till min lilla prins...jag vill inget annat än att bara sitta och titta på honom hela dagarna.

Han är 2 veckor och 2 dgr idag, läskigt för snart är han ju 1 månad. Han är lika snäll som tidigare. Han sover massor på dagen och sen på kvällen kan han ligga vaken länge. Igår kväll låg han vaken flera timmar och bara kikade sig omkring. Vi satt ute i går på dan från 12:30 till efter 15 tiden nån gång i solen, han låg i vagnen brevid och sov som en stock. Jag har fortfarande ont så jag är inte så aktiv än, när jag känner mig lite bättre så brukar man fara på och det får jag ångra sen för då får jag desto ondare senare. Men det går åt rätt håll för jag blir bättre. Igår hade jag min Mormor och min Mamma här på dan, vi fikade och hade det trevligt. Mamma har ju äntligen blivit frisk så hon kan hålla om lill skatten. Idag kommer min Pappa hit, han ska bjuda mig på lunch så han kommer säkert när som helst så jag ska inte bli lång randig, ska gå och göra mig i ordning..men jag ska försöka blogga lite oftare :)

image222

Ett till kort bara

För hitta tummen var det första Levis gjorde när han kom ut.. det här är när dom mäter och väger honom alldeles efter han hade kommit ut :) Så det var läge att köpa en napp för tummen kan man ju aldrig få dom och sluta med.

image221


Hej o hå vad tiden lär gå..

2008-04-13. 19:36

Levis är 1 ½ vecka gamal, hur fort kan det gå...vill inte att det ska gå så här fort jag vill stanna tiden här och nu tills det känns som om man har fattat vad som har hänt och så. Men man har nog inget val. Man får försöka ta vara på tiden ändå. Han är fortfarande hur snäll som helst, fast han har fört lite mera liv nu sista 2 dagarna men inget som man kan klaga på, jag tror han har lite problem med sin mage emellanåt. För det pruttas en hel del i den där lilla blöjan, så går man för att byta så är det ingenting alls där i. I natt sov han första natten i sin säng, jag la honom där 22:30 när jag gick upp och la mig då hade jag precis ammat honom, sen vaknade han 03:00 och ville ha mat sen la jag tillbaka honom i sin säng och sen vaknade han vid 06:30 och var hungrig igen och sen sov han till 09:30 så det får man väl vara nöjd med. Men han var så duktig så som sov i sin säng hela natten, så det ska vi fortsätta med. För jag sov också mycket bättre när han inte sov brevid mig för då vaknade jag hela tiden och kollade till honom så han inte hade något över sig.

Jag vill tacka Kristina Khemi så mycket för dom fina stickade tofflorna som du skickade med Jens dom var jätte söta. Vad snäll du är!!


Och till Elin vill jag säga att vi älskar och saknar dig med i massor... längtas så tills du kommer hem. Men det är inte långt kvar det kommer att gå så fort.

Och till er alla andra vill jag tacka jätte mycket för kommentarer och gratulationer...det är så roligt att läsa.

Och nu vill jag lägga ut ett kort på en otroligt vacker och stolt Farmor & Levis.

image216

Och 2 till kort, för att visa mina härliga jobbarkompisar vilka tjusiga tofflor vi fick av dom och att dom passar utmärkt, han har dom varje dag nu hemma. 

image219

image220
               


Levis 1 vecka idag!

Här med sin nalle och redo att göra kväller..
image209

Allt går super bra, han är sååå snäll vårat lilla knyte. Han sover och äter och verkar allmänt nöjd med tillvaron. Har varit hos barnläkaren i dag på rutin koll i söderhamn. Dom är varanna vecka Söderhamn och Bollnäs. Han sa att allt såg jätte bra ut och att det här har ni gjort bra..riktigt skönt att höra. Sen var vi på barnenshus och köpte en barnvakt.. fick pengar av min Mormor i present att köpa en sån för så det har vi gjort. Vi åt även på McDonals, gött!!
Vi var på jobbet med innan vi åkte till Söderhamn, och visade upp honom och vi fick en massa fina kläder. TACK SÅ MYCKET snälla ni. Jätte fina djur tofflor med som jag ska knäppa kort på och lägga ut för dom passade precis och dom var super bra för han vart verkligen varm om fötterna, han var alldeles röda om dom när jag tog av dom nu när jag skulle på med pyamasen på honom :)
Vi badade honom första gången hemma med i går och det tyckte han var helt underbart verkade det som, han var knäpp tyst och låg och kikade bara, det var nog mysigt för honom.

Här kommer lite fler bilder på min skatt... han har rivit sig själv en massa i ansiktet stackars lite. ..

Hur kan man älska någon så mycket så att det gör ont? 

    
                        Trött bara inte arg... :)

Tack till er alla

2008-04-06, 20:50
Tack för alla gratulationer vi har fått.

I natt fick jag verkligen sova om jag ville, för Levis han sov som en stock. Jag var mer vaken än honom, jag vaknade och tittade på honom hela tiden och undrade om han inte skulle vakna snart men han sov så sött...och jag var klar vaken. Vi klev upp vid 09 i morse, för då först tyckte han att det var dags att kliva upp. Sen har han varit så snäll hela dagen, sovit varit vaken och tittat och ätit osv. utan några som helst problem. Nu sitter han i sin pappas famn i soffan och bara kikar, man undrar vad han tänker på. 

Igår hade vi besök av min Pappa och hans fru Lena och min bror och min syster i Edsbyn..Levis Morfar  Vi fick en jätte bra babysitter av Pappa och Lena som vi kommer ha jätte användning för tror jag. Sen fick vi jätte fina kläder från Tony och från Malin med. Eva var även hit med bullar som hon hade bakat åt mig så jag kunde bjuda folk på fika, så fick jag en bukett röda rosor med, hon är så snäll hon så jag vart rörd så det kom tårar. Idag har vi inte gjort så mycket, vi var ner och handlade lite sen har vi haft beök av Linda och Vidar, Levis fick en jätte bra pyamas som man knyter nertill som ett nattlinne jätte lämplig...och ja Linda: Vidar känns verkligen enorm mot för Levis  Sen kom min Mormor och Morfar och hälsade på med. Jag tycker så synd om min mamma och mina små systrar nu som inte kan komma hit och hålla i honom för dom ligger hela familjen i influensa stackrarna. Dom fick se honom en snabbis när vi åkte hem till dom i fredags när vi kom från bb och hämtade Sulan men då satt han i bilen och dom stog utanför. Jag hoppas dom blir friska snart. För Levis vill ju träffa sin Mormor och sina mostrar med.

Mina käresta på bb!
image207

Levis och en mäkta stolt Morfar, mössan fick Levis från sin morbror Tony i går.

image208

Lilla Fröt = Levis

Nu är jag tillbaka igen...4 dagar senare  Med min älskade Levis. Det vart som jag skrev i Tisdags efter att jag hade fixat försäkringskassan och allt.

Tisdag 2008-04-01, 20:00 körde allt i gång smått med lite förvärkar som vilken kväll som helst som varit under fler dagar innan, men sen tyckte jag att det kom lite tätt så jag började klocka och då var det prick 7 minuter mellan men jag tänkte inte att det var på gång för jag hade ju inte klockat tidigare heller så jag visste ju inte. Men Jens ville att jag skulle ringa in till Förlossningen och kolla så jag gjorde det vid 22 tiden och dom sa att jag skulle prova bada eller ta smärtstillande eller något sånt för att se om det lindrade. Men jag bestämde mig för att gå och lägga mig i stället, så väl uppe i sovrummet runt 23 tiden en timme senare så hann jag inte ens lägga mig, för då körde det igång och då visste jag att det var på riktgit. Då kom värkarna med 4 minuter mellan så vi gick ner och ringde igen och dom sa att vi skulle åka in. Så då var det bara skjutsa Sulan till Mamma och Jonte till Freluga sen var vi på väg strax innan tolv slaget. Hade värkar med 4 minuter mellanrum hela vägen ner till Gävle, vi var framme runt 01. Sen när vi gick från parkeringen till Förlossningen var det nog runt 2 minuter mellan för jag hann med 3 värkar innan vi var inne. Så vi kom in och fick gå till ett förlossningsrum direkt och jag var öppen 6 cm. Vart skit skraj för jag trodde att det skulle gå för fort så jag inte skulle hinna med och fatta vad som hände. Jag hade bestämt mig för att ta ryggbedövning så jag sa det, för lustgasen vart jag från början bara illamående av. Så hon sa att jag skulle få det men att den kanske inte skulle hinna värka innan allt var klart. Oj oj oj..då vart jag nervös...men jag hann få den och den hann värka och sen så avtog all smärta och allt stannade upp, värkarna fortsatte lika men jag kände ingenting frutom trycket neråt för det försvinner inte av bedövningen. Men jag öppnades inte mera än 1 cm. Men jag mådde jätte bra och vi vilade Jens och jag och hade det bara bra. Vid 08:00, 2 April då gav dom mig värkstimulerande drop för att det skulle gå fortare för då var jag öppen 8 cm. Så mellan 6-8 cm tog en jäklans tid. Men efter droppet så började krystvärkarna så från ca 8:30-10:57 höll jag på med dom....tills han föddes mitt Lilla frö!

Levis Föddes 2008-04-02, 10:57.

Jag trodde jag skulle dö, jag trodde jag skulle gå sönder exploder ja allt. Det är så sjukt att man klara det att man överlever det...men jag var helt slut efteråt helt färdig. MEN VILKEN KÄNSLA NÄR MAN TRÄFFAR SITT BARN EFTER ATT MAN KÄMPAT SÅ GENOM DENNA SMÄRTAN! Efter att ha väntat under alla dessa månader på just det där mötet. Jag vart på allvar så förvånad att han var frisk, jag trodde aldrig att han skulle vara det av någon anledning. Jag trodde att något skulle gå snett eller att han skulle vara sjuk.

Men här är han nu och han är frisk och mår jätte bra. Och han är så otroligt fin, vackraste jag någonsin sett.

Amningen fungerade på en gång när han kom ut och han kissade och bajsade och allt var så bra. Han var så duktig. Jag fick sy 4 stygn för att jag sprack. Sen skulle man på studs visa att man kunde gå på toa och kissa efter att man känner sig som en plöjd åker...och det gick inte alls jag fick inte ut en droppe. Så dom skulle sätta i kateter och tömma mig och om det skulle vara mer än 800 ml så skulle jag bli tvungen att ta ut den katetern och sätta in en ny som jag skulle få ha i 3 dygn. Och jag hade 1,2 liter som dom tömde mig på..hej å hå. Inte nog med att man hade så ont efter förlossningen och att dom precis sytt en så ska dom sätta in 2 katetrar på en med. Jag drog lustgas så det bara dånade i öronen jag hörde inte ett ljud vad som sa till mig, utan bara kände att så fort dom rörde vid mig var det som om dom gav mig stora el stötar.

Jag har väldigt svårt att tänka mig att genomgå den där smärtan en gång till...men dom säger ju att föda sitt första barn är tuffaste man gör i livet. Det ska tydligen gå bättre med andra barnet...men nää än så länge håller jag fast vid att jag ska nog bara ha 1 barn  Men men den som lever får se

Vi kom iaf hem i går kväll 4 april. Och i morse kom dom hit och tog bort katetern. Så nu känns det lite bättre när jag slipper den. Men jag har fortfarande hur ont som helst där nere, kan inte gå normalt eller sitta rakt upp på en stol eller så. Utan det är liggandes eller halv liggandes som gäller. Längtas till man kan röra sig fritt igen.

Ja vilken resa man har gjort...och nu har man nått målet och det känns HELT UNDERBART!
Jag kan inte beskriva det på något annat vis för det är en helt obeskrivligt underbar känsla!

Här är han våran skatt alldeles färsk...

image205

Och det här är i dag..jag lägger ut mer bilder sen..för nu har jag en liten som ropar på mig.

image206

Fixat och klart!

Då var allt klart med Föräkringskassan och jobbet och allt. Så skönt nu kan jag släppa allt det där och slappna av så kan vi ju hoppas att bebisen känner av att allt är fixat och klart och att den kan komma ut nu utan att jag ska grubbla över något sånt där. Jag kan verkligen inte slappna av heller om inte jag vet att allt är fixat och klart jag blir sjuk av att ha saker att grubbla över...men nu känns det skööönt!

Apprå på något helt annat så släppte Jens ut ankorna i Söndags och tvinga ner dom till vattnet, JAG SA NEJ för dom kommer inte komma upp igen men han släppte ner dom...ännu en gång det var lika sist med och dom kom aldrig upp. Lika nu... i morse först stog dom här uppe och skulle in..2 dygn senare, det är ju bara tur att det inte är nån räv eller så som har tagit dom, stackars ankor.

Vi hämtade även en äggkläckare i söndags hos Dan, och 3 kycklingar. Så nu ska Jens kläcka själv, han har beställt avelsägg från Skara med en ny ras som vi inte har sen tidigare så nu är äggkläckaren laddad i källare med över 20 ägg...som kommer att kläckas om ca 20 dygn. SPÄNNANDE!

Hoppas bara jag har fått kläckt innan bara

image204

Jaha då är man i v 41

Här är kort på magen på BF dagen..29 Mars 2008.



Jag fick inget mars barn iaf som man hade trott utan jag kommer få ett april barn.
Får jag idag blir det ju ett april skämt :)
Jag hoppas på det jag det vore väl komiskt!

Nu sitter jag i telefonkö till Försäkringskassan jag har plats 130 :) så jag lär nog få vänta ett tag. Men jag måste ju fixa med föräldrarpenningen och allt det är bara en massa strul och oklarheter hela tiden, men nu ska jag få nån reda.


RSS 2.0