![](http://www.tasteline.com/document/files/th_bf_kottbullarcurrysas_222.jpg) | ![](http://www.tasteline.com/images/inget.gif) | | Ingredienser: | ![](http://www.tasteline.com/images/inget.gif) | | ![](http://www.tasteline.com/images/inget.gif) | Tillagning: 1. Vispa upp ägget lätt i en skål, tillsätt vatten och ströbröd. Låt ströbröd svälla i 10 minuter. Riv löken fint. Blanda färsen med salt och peppar, lök och ströbrödsblandningen.
2. Rulla färsen till köttbullar, ett tips är att blöta händerna innan du rullar. Stek i smör eller margarin på medelstark värme. När de har fått fin färg, sänk värmen och efterstek i ca 5 minuter.
3. Lägg de färdigstekta köttbullarna i en form medan du gör såsen.
Såsen: Hacka löken och stek tillsammans med curry och tomatpuré i rapsoljan, strö över mjöl och tillsätt sedan mjölk, passerade tomater, buljongtärning och salt. Låt koka 10 minuter. Lägg i köttbullarna och strö över persilja. Servera med ris, pasta eller couscous. | ![](http://www.tasteline.com/images/inget.gif) |
| ![](http://www.tasteline.com/images/inget.gif) | |