 |  |  |  | Ingredienser: |  | |  | 1 st

|  | gul lök(ar), finhackad |

|  | olivolja | 1 msk

|  | tomatpuré |

|  | salt och svartpeppar | 0,5 st

|  | chilipeppar, röd, finhackad utan kärnor | 1 burk

|  | krossade tomater | 200 g

|  | musslor, i burk | 300 g

|  | pasta | 1 nypa

|  | socker | 2 st

|  | vitlöksklyfta(or), finhackad | | |  |  | |
|  |
|  |  | Minska på mängden chili om man vill att tomatsåsen ska vara mildare. Det går också att utesluta den helt ur såsen och bara krydda med lite svartpeppar. |  |  |  | |  |  |  | | | Tillagningstid: | Ca 20 min

| | | | | | |
|  |  |  | Tillagning:
1. Häll av spadet från musslorna i ett durkslag. 2. Fräs lök, vitlök och chili i olivoljan tillsammans med tomatpurén. Tillsätt krossade tomater och låt puttra i ca 5 minuter. 3. Koka under tiden pastan enligt beskrivningen på paketet. 4. Smaka av såsen med en nypa socker, salt och peppar. Blanda i musslorna i tomatsåsen strax innan servering och drag av kastrullen från värmen. Servera den färdigkokta pastan tillsammans med musselsåsen och hackad persilja.
|
|