Pasta med musslor i het tomatsås

Pasta med musslor i het tomatsås
Ingredienser:
    
1 st

gul lök(ar), finhackad


olivolja
1 msk

tomatpuré


salt och svartpeppar
0,5 st

chilipeppar, röd, finhackad utan kärnor
1 burk

krossade tomater
200 g

musslor, i burk
300 g

pasta
1 nypa

socker
2 st

vitlöksklyfta(or), finhackad
 
 
 
Minska på mängden chili om man vill att tomatsåsen ska vara mildare. Det går också att utesluta den helt ur såsen och bara krydda med lite svartpeppar.
  
Tillagningstid:Ca 20 min

  
  
  
Tillagning:

1. Häll av spadet från musslorna i ett durkslag.
2. Fräs lök, vitlök och chili i olivoljan tillsammans med tomatpurén. Tillsätt krossade tomater och låt puttra i ca 5 minuter.
3. Koka under tiden pastan enligt beskrivningen på paketet.
4. Smaka av såsen med en nypa socker, salt och peppar. Blanda i musslorna i tomatsåsen strax innan servering och drag av kastrullen från värmen.
Servera den färdigkokta pastan tillsammans med musselsåsen och hackad persilja.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0