| | | | Ingredienser: | | | | 1 st
| | gul lök(ar), finhackad |
| | olivolja | 1 msk
| | tomatpuré |
| | salt och svartpeppar | 0,5 st
| | chilipeppar, röd, finhackad utan kärnor | 1 burk
| | krossade tomater | 200 g
| | musslor, i burk | 300 g
| | pasta | 1 nypa
| | socker | 2 st
| | vitlöksklyfta(or), finhackad | | | | | |
| |
| | | Minska på mängden chili om man vill att tomatsåsen ska vara mildare. Det går också att utesluta den helt ur såsen och bara krydda med lite svartpeppar. | | | | | | | | | | Tillagningstid: | Ca 20 min
| | | | | | |
| | | | Tillagning:
1. Häll av spadet från musslorna i ett durkslag. 2. Fräs lök, vitlök och chili i olivoljan tillsammans med tomatpurén. Tillsätt krossade tomater och låt puttra i ca 5 minuter. 3. Koka under tiden pastan enligt beskrivningen på paketet. 4. Smaka av såsen med en nypa socker, salt och peppar. Blanda i musslorna i tomatsåsen strax innan servering och drag av kastrullen från värmen. Servera den färdigkokta pastan tillsammans med musselsåsen och hackad persilja.
|
|